Gardinbussen kigger forbi

For ikke særlig lang tid siden skulle jeg have nye gardiner. De gamle var slidte, støvede og generelt ret ødelagte. Faktisk var det så grælt, at de var ved at falde ned fra gardinstangen! Til sidst kunne jeg ikke vente længere, og min kæreste fik mig overtalt til at købe nogle nye. Men da jeg ikke gad at gå ud og lede en butik igennem, opfordrede hun mig til at ringe efter gardinbussen.

“Gardinbussen,” sagde jeg, “Det lyder godt nok dumt.” Og det står jeg fast på, at det gør. Men selvom det lyder dumt, så er det faktisk et skidesmart koncept.

Hvad er en gardinbus?

Lige nu tænker du nok, “Hvad er en gardinbus overhovedet? Det har jeg aldrig hørt om.”  Det havde jeg heller ikke, da min kæreste nævnte det. En gardinbus er en service, hvor en samling gardiner bliver bragt direkte til dit hjem via varevogn. Det smarte ved det er så, at du får lov til at prøve gardinerne, før du køber dem. Du kan altså se, hvordan gardinerne vil se ud, når de kommer op og hænge.

Varevognen bliver kørt af en sælger, som også fungerer lidt som rådgiver og kommer med gode råd. Og det skulle vise sig at være meget godt, for havde de ikke rådgivet mig, så ville jeg have købt noget forkert.

Jeg ville have valgt persienner overalt, hvis det ikke havde været for Gardinbussen!

Persienner og lameller

Der findes ret mange forskellige typer af gardiner, fandt jeg hurtigt ud af. Almindelige gardiner, rullegardiner, persienner, lameller og mange flere typer. Det var gardinerne i min stue, som skulle udskiftes, og jeg var sikker på, at jeg ville have persienner. Før havde jeg almindelige gardiner, og jeg var træt af, at de nærmest faldt ned fra gardinstangen hver gang jeg trak i dem. Det drejede sig om to vinduer, samt en glasdør ud til min altan.

Jeg fik prøvet et par forskellige persienner og valgt nogle, der så godt ud på de to vinduer. Men da det var tid til at vælge noget til altandøren, stoppede sælgeren mig. Hun foreslog mig, at lameller ville fungere bedre end persienner. Selv var jeg ikke helt sikker – ville det nu se godt ud? Ville de passe sammen med persiennerne, som hænger lige ved siden af? Jeg var sgu ikke helt overbevist.

Det rigtige gardinvalg

Eksperten der kørte gardinbussen gjorde det klart at det selvfølgelig var mit valg, men hun mente nu alligevel, at jeg burde prøve. Det valgte jeg så at gøre – hun havde jo lamellerne med, så hvad kunne det skade? Selv om jeg var skeptisk, så kunne jeg sagtens se det smarte, da de blev hængt op. Jeg fik nogle i samme farve og stil som persiennerne, så det ikke så underligt ud. Det var det helt rigtige valg af gardiner, som jeg ikke selv ville have valgt, hvis jeg var alene.

Så sådan ligger landet – jeg har nu en fin stue med fine gardiner, takket være gardinbussen!

Skriv et svar